Tv-krönika (ÖC, 29/10)

TV / Permalink / 3

Springer missförstådd humorist?

 

Talangjakter är alltid någon form av freakshow. ”America´s got talent” på TV 4 är inget undantag, men där tänker jag inte på deltagarna utan på juryn. Jag menar: David Hasselhoff, en barntidningsredaktör och Sharon Osbourne, och som inte det räckte smyger Jerry Springer runt och är sedvanligt sliskig. Kan det bli värre?

Märkligt nog kan jag sakna Springers gamla tv-show där han avslöjade otrohet, tussade ihop ”white trash” tills de slogs och tog dubbelmoralen till nya höjder. Det vore kul att se om programmen, kanske skulle man idag inte tycka att Jerry Springer var särskilt uppseendeväckande. Kanske var han bara före sin tid?

Eller är han egentligen en missförstådd komiker? Det han gjorde i ”Jerry Springer Show” har stora likheter med det Sasha Baron Cohen gör idag. Det finns för övrigt stora likheter i deras bakgrund: båda är judar, födda i London och har en universitetsexamen som de valt att överge för att jobba med tv. Båda har väckt politiska frågor och båda retar gallfeber på folk. Fast vad Springer gör i ”America´s got talent” begriper inte ens jag.

 

GRATTIS: En ny centerhalv och ÅFF kommer dominera ”Fotbollskväll” nästa år.

Till top