Tvätta jeans?


Häromdagen diskuterade jag jeanstvätt med två vänner. Dom hävdade att man ska tvätta sina jeans varje vecka medan jag tyckte att det räckte max en gång i halvåret (vid normalt användande).
Så frågan är alltså: hur ofta ska man tvätta sina jeans? Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Mr Shield

En gång i veckan var kanske att ta i, men en gång i halvåret är totalt vidrigt och sjukt ur ett bakteriehänseende! Dessutom skriver du max en gång i halvåret vilket antyder att det går ännu längre mellan tvättarna! Yack!Skulle vara kul/vidrigt att göra en kvalstermätning på dina byxor och dessutom se hur många millimeter du bygger på med hudavlagringar. Det avser ju dessutom bara insidan på byxorna, utsidan som du exponerar mot busstolar, bänktar etc. är ju inte heller något annat extremt ofräscht om du inte tvättar dem.

2009-11-01 @ 21:13:16
Postat av: borell

man tvättar ju byxorna en gång i veckan så klart!nåt annat är vidrigt

2009-11-01 @ 21:25:47
Postat av: Tobi

Fast på er låter det som att man bara har ETT par jeans som man använder varje dag. Själv har jag nånstans mellan 5 och 10 par som jag växlar mellan, nästan varje dag. Plus även andra sorts byxor.Jeanstillverkarna själva (åtminstone Nudie, JC, Solo) rekommenderar att vänta minst ett halvår innan första tvätten.Välrenommérade modesajten Manolo skriver: "Grundregeln är: Tvätta inte dina jeans. Se dem som ett andra skin som härdas och formas efter vad du gör. Ge dem minst sex månader innan de överhuvudtaget får se vatten.

Se däremot till att lufta dem någorlunda regelbundet."Så jag tror inte att jag är helt fel ute i alla fall...

2009-11-01 @ 22:38:57
Postat av: borell

nej fy fan lär ju gona fan om dina byxor.

2009-11-02 @ 14:11:22
Postat av: Nina

Tvätta inte jeansen på minst ett halvår. Så lyder rådet från stora jeansföretag, som i stället tycker att klädplagget kan stoppas i frysen eller vädras.Husläkaren Carola Lidén, som är professor vid Karolinska institutet, säger till Aftonbladet att klädlössen i och för sig dör då - men att smutsen är kvar.Örjan Andersson, mannen bakom populära Cheap Monday, fick visserligen ett par snyggt slitna jeans genom att inte slänga in dem i tvättmaskin.Men han fick betala ett högt pris. Han fick ont i baken - "stora infekterade bölder" för att han gick omkring med de trendriktiga jeansen."Jag hade dem på mig i stort sett varje dag i ungefär ett år, till slut började det klia och göra så ont att jag knappt kunde sitta. Jag var tvungen att gå till läkare och få penicillin för att bli av med bölderna", berättar Örjan Andersson för aftonbladet.se, som konstaterar att otvättade jeans även kan ge upphov till utslag och klåda.

2009-11-03 @ 19:31:38
Postat av: Tobi

Ni tror inte det var vanliga hemorrojder han fick?

2009-11-03 @ 20:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0