Krogkrönika (Nolltretton, september)

Har jag gjort bort mig nu igen?

Att gå på krogen är oftast en trevlig upplevelse. Man äter och dricker gott, dansar och träffar vänner. Ibland går det dock inte riktigt som man tänkt sig. Nolltretton listar några vanliga tabbar man kan göra när man är ute i svängen.

Två för en i baren

Hoppsan, dom kör bara ”två för en” i tio minuter till. Bäst att beställa in två öl var till polaren och mig, tänker du och beställer således fyra stora stark. Vad du inte tänkte på är att om du beställer fyra stora stark så får du åtta. Du och polaren blir sittande vid bordet ett bra tag och ölen blir allt mer avslagen.

Svensk roulette

När du var i Monte Carlo lärde du dig både Martingalesystemet och Fibonaccisystemet för att vinna på rouletten. Nu är det dags att praktisera kunskaperna på krogen i Sverige. Men vad nu, du förlorar ju hela tiden? Sen kommer du på att de svenska reglerna är rena blåsningen med 30 istället för 36 gånger pengarna.

Ryan Adams i jukeboxen

Partysugen går du till jukeboxen och slänger i en tia. Det är dags för en riktig rockrökare för att få fart på stället. Bryan Adams brukar vara bra, ”Summer of ´69” och alla de där riviga låtarna. Men vart är elgitarren? Ut strömmar istället deppigt känslodravel och du inser att du råkat trycka på RYAN Adams istället.

Tidig after work

Du vill spara pengar och går på nån av stadens after work-bufféer för att snåläta. Redan klockan fyra är du på plats. Men inte går du hem vid sju, som du hade tänkt, istället fortsätter du och polarna krogrundan hela natten. Dagen efter märker du att det gått dubbelt så mycket pengar som på en vanlig krogkväll.

Fem i tre-ragg

Ikväll ska det ske – du ska hitta din drömpartner. Och då gäller det att vara selektiv och inte ragga upp första bästa utan vänta till den där riktiga skönheten kommer. Du har span på många men avaktar, det kan ju dyka upp nån ännu snyggare om en stund. Plötsligt är klockan fem i tre och du rycker i desperation tag i den sista tjejen/ killen som är kvar på stället.

Vilken garderob?

Oj oj oj, vilken krogrunda. Du springer mellan barerna och försöker hinna med så många ställen som möjligt. Vid stängningsdags går du, bra på kanelen, till garderoben för att hämta ut jackan. Men vart var det du hängde in den? Garderobsbrickan i fickan ger ingen ledtråd, den har bara en siffra skriven för hand med spritpenna. Det blir att knalla hem utan jacka och gå runt dagen efter och fråga krogarna om din jacka finns där.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Var ställde jag cykeln???

2009-10-09 @ 09:32:21
Postat av: Tobi

Ja, det är också en klassiker...

2009-10-09 @ 11:43:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0