På skiva: Fibes, Oh Fibes (Nolltretton, september)

Fibes, Oh Fibes

”1987”

Universal

För något år sedan var Göteborgsbandet Fibes, Oh Fibes med i SVT: s ”Musikbyrån” och pratade om ett gammalt kassettband från 80-talet som de lyssnade väldigt mycket på i sin ungdom och som hade haft stort inflytande på deras musiksmak.

På trions (som man nu decimerats till) tredje skiva verkar man göra sitt bästa för att göra sin egen version av den där kassetten och döper följaktligen också plattan till ”1987” för att ytterligare markera att man nu musikaliskt rest två decennier bakåt i tiden. Så här mycket 80-tal, Los Angeles, Lionel Richie, brat pack och pastellfärger har inte en skiva låtit sedan…ja, 1987.

Som bonus för nostalgikerna har man plockat in Kim Wilde, Björn Skifs och Spandau Ballet-killen Gary Kemp. Särskilt Wilde-duetten, den förtjusande singeln ”Run to you”, är riktigt härlig. Men hela skivan består av studioperfekt västkustrock och blåögd soul av den typ man hånade för några år sen, men som numera känns helt rätt. Dessutom är jag oerhört förtjust i Christian Olssons bångstyriga lugg och eleganta mustasch.

3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0