Hemma från Oslo

Resa / Permalink / 9

Ja, det blev två dar i Oslo. Här står jag framför Operahuset.

Nog för att Oslo är en ganska liten stad, men visst är det märkligt att den första person jag träffade var Viktor Björetz från Grebo! Och som inte det räckte hade jag ett Fejjan-meddelande när jag kom hem, från Årets MILF 2009 - Ia Wallin Hansen som löd:
"Hej hej.. Såg dej allt nær du vandrade ner til perongen på Oslo s tidigare idag.. kunde dessværre inte springa fram o sæga hej.."

Vet inte hur många mil jag gått under dom här dagarna men jag har varit sjukt effektiv. Kollade bland annat in Akershus fästning (ovan)

...Vigelandsparken...

...centrala delarna med Karl Johan, Slottet, Stortinget mm...

...Ibsens (bilden) och Muncks gravar...

...stadsdelen Grünerlökka (Oslos Södermalm - ovan), Aker Brygge, Rådhusplatsen, områdena med gamla trähus, Gamlebyen med mera...

Dyrt? Jo, fast det beror lite på. En 0,5 öl på Aker Brygge och Karl Johan 68 Nkr, men det går att hitta för typ 49 Nkr. Käkade lax i onsdags 198 Nkr och pasta torsdag 89 Nkr, båda på centrala ställen. Big Mac & Co 75 Nkr.
Trevligt? Både ja och nej. Ganska sliten stad men tex Aker Brygge supermodernt. Vissa delar charmiga, andra bara fula. Lite småtråkig stad, tror jag...
#1 - - Ia:

Håller med att Oslo inte ær en fin stad. Sliten och smutsig till delar. Men den har sin charm... du ska åka till Lofoten dær ær det vackret :-)

#2 - - Anonym:

pensionärsresa???bussresa med andra va??de går o kollar på det du sett....

#3 - - jonny:

Lkpg är en tråkig stad

#4 - - Nina:

Vigelandsparken är ju fin, dit tog Ia oss en gång! Håller med, Oslo har sin charm.. men mkt smutsigt stundtals.

#5 - - Roy:

Finns jätte många fina pundare att titta på, precis utanför Oslo S

#6 - - pjuk:

Du ska gå till Hammertson Nightclub Tobbe! Det är känt för att vara ett ställe för frånskilda mammor i den lite övre medelklassen. Det är som himmelriket jag lovar

mmm.. me like a lot.

#7 - - Lorden:

Gött att se att Viktors leende hänger med...

#8 - - Holk:

Antar att du var på nattklubben London. Där för övrigt bandet Max Anus spelade när dom hade jubileum.

#9 - - borell:

börjar bli skapligt tunnt nu

Till top