Krogkrönika (Nolltretton, augusti)

Bli kung i baren

Brukar du få vänta till sist med att beställa dina drinkar? Blir du överhuvudtaget serverad? Nolltretton kan knepen som får dig att bli kung i baren.

En löningslördag runt midnatt kan det vara ett rent helsicke att tränga sig fram till bardisken på nattklubben och beställa. Folk gapar och viftar med slantarna och den stressade bartendern springer fram och tillbaka utan att se dig. Tiden går och du verkar aldrig få beställa din stora stark. Så hur ska man egentligen bete sig som kund för att få snabb servering vid bardisken?

* Det är alltid bra att känna bartendern. Fast det kan bli tråkigt att bara gå till samma ställen hela tiden. Ska du gå till en ny bar kan det vara klokt att vara där tidigt, kanske prata lite med bartendern och göra dig ett ansikte så han känner igen dig senare på kvällen.

* Var hyfsat nykter. Ett dreglande fyllo som hänger över bardisken har små chanser att få beställa. Är du för full är det dessutom förbjudet att servera dig.

* Sök ögonkontakt. Visa tydligt att du vill beställa. Står du med ryggen mot baren och snackar med polarna är det inte konstigt om du aldrig får din pilsner.

* Var inte för påstridig. Den person som hänger över baren, visslar, hojtar, knäpper med fingrarna eller slår i bardisken får i regel vänta till sist med att beställa.

* Tänk på pengarna. Ha pengar eller bankkort redo, men vad du än gör – vifta inte med dom. Och gör ni det smarta draget att ta större beställningar så turas ni självklart om att betala istället för att alla ska betala var för sig.

* Tänk även på att stå rätt. Kolla var bartendern blandar drinkarna och ställ dig där och inte vid kassan. Arbetar två bartenders samtidigt har de varsin sida av baren och kan lätt glömma bort människorna i barens mitt. Kolla var bartendern tog förra beställningen och placera dig strax bredvid, närmre mitten.

* Var drömkunden. Uppträd trevligt, ha tålamod, var inte överdrivet nitisk med att få tillbaka växelmynten och håll dig på rätt sida bardisken.

* Funkar inget annat så skicka fram syrran. Tjejer brukar faktiskt ha lite förtur vid baren och dessutom har dom lättare att tränga sig utan att det uppstår gruff.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0