På skiva: Neverstore (Nolltretton, augusti)

Neverstore
”Age of hysteria”
Sony

Två år i rad har Neverstore röstats fram av MTV-tittarna som Sveriges bästa band, man har slagit igenom både här hemma, i Europa och i Japan (där ”Age of hysteria” faktiskt släpptes redan i juli), ändå har man svårt att få det riktiga erkännandet. Jag kan förstå varför, för Neverstore känns lättviktiga och utger sig för att vara punk när man i själva verket lirar ofarlig collegerock. Men jag kan också förstå varför Västgötatrion blivit så populära i vissa läger. Man har enkla låtar som är lätta att vråla med i, musiken har energi och en ljudbild som känns ung, frisk och framåt. Precis som band som Green Day, Sum 41 och Good Charlotte lurar man sina, ofta unga, lyssnare att de hör ljudet av uppror när det i själva verket är pop som kommer ur högtalaren.
Även på nya, tredje studioskivan som kommer i september är det hög fart, tuffa gitarrer, sparka röv-attityd och trallvänligheten hos amerikansk slyngelrock som genomsyrar musiken.
Man öppnar plattan starkt med ”Class of 2000” med både huggande sexsträngare, marschtrummor och lite blås på slutet.
Titelspåret ”Age of hysteria” har en rätt lugnt vers som blommar ut i typiskt neverstorisk gitarrmangelrefräng, men lever mer på den feta ljudbilden än på låten i sig som jag tycker är rätt svag.
Singeln ”Summer” är en okej låt men jag tycker, som i så många fall med Neverstore att man gömmer halvdana låtar under en fläskig ljudmatta och hoppas komma undan med det, men att det finns andra, bättre sånger på albumet. Personligen diggar jag exempelvis ”Get a life” och ”Shallow beautiful people” mer.
Skivan avslutas sedan med en cover på Brainpools gamla popstänkare ”Every Day” och även om denna version kanske inte tillför särskilt mycket till musikhistorien gör Neverstore en välgärning som ser till att det gamla, och stundtals briljanta, Lundabandet inte faller i glömska.

3/5
(TP)

Skivan släpps 23/9


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0