Tv-krönika (ÖC, 12/9)

Myten om dag-tv stämmer

Dag-tv har ett ganska dåligt rykte. Enligt myten visas bara såpoperor av lågbudgetsnitt, spelprogram och amerikanska pratshower. Jag beslöt mig för att se om det verkligen kunde vara sant och slog mig ner framför tv: n.

Jag hamnade direkt i ”Oprah Winfrey Show” på TV 3 och en diskussion om ”problemet” med tonårsdöttrar som onanerar. Allt var väldigt amerikanskt och märkligt - gapigt, överdramatiskt och överdriven prydhet i en konstig kombination - och trots det eggande ämnet stod jag inte ut.

Samtidigt på TV 4+ visades skräpsåpornas urmoder ”Glamour” – ett fyrverkeri i uselt skådespeleri, låg budget, skräpmanus och dålig smak. Fullständigt vedervärdigt.

Som om inte det vore nog hamnade jag därefter mitt i ”Jackpot”, ett av dessa idiotiska spelprogram som man ska ringa in till och gissa på ord. Denna gång är det ett ord som börjar eller slutar på ”dag”. Nu verkar till och med tittarna ha tröttnat för det ringer in några killar och säger saker som ”knulldag” och ”bögdag”. En tredje nöjer sig med att bara säga ”bajsa”. Och det sätter på något sätt hela nivån på dag-tv. Myten stämmer.

 FRÅGA: Varför har SVT börjat med klockor i rutan på vissa program?

Trackback
RSS 2.0