På skiva: Frasse Haraldsen (Nolltretton, april)

På skiva / Permalink / 0

Frans Haraldsen

”Le åt det”

Sony

 

Under de senare åren har Frans Haraldsen klivit fram som en av de nya, yngre, spännande svenska vissångarna. Om det nu är visa hans musik ska kallas, man skulle lika gärna kunna säga pop, progg eller singer/songwriter på svenska.

Efter några EP: s och liveskivor slår han nu till med ett nytt studioalbum. Det handlar i vanlig ordning om kluriga låtar med småroliga texter.

Fast egentligen är det på en scen som Frans Haraldsen upplevs bäst, där kommer hans finurliga texter mer till sin rätt när de framförs med hans skojiga mellansnack, publikkontakt och mer lösa tyglar. På skiva kan han låta lite platt och småtråkig, en dimension går förlorad och han blir nästan reducerad till att bara vara en gullig gitarrkille med texter man fnissar till.

Med det sagt kan man konstatera att det ändå finns en hel del trevligt att lyssna på här. I ”Fånga dagen” visar han att nämnda uttryck bara är en floskel och i ”Porrigt” vänder han på begreppen genom att vara trött på mysandet och vill porra till det istället. Fast bäst är nog ”Gubbjävel” där han hoppar på alla sura gubbstruttar.

 

 

3/5

Till top