Lustans Lakejer släpper "Elixir" den 26 januari


 

Lustans Lakejer släpper nytt album i januari 2011 –

30 år efter den första stilbildande skivan

 

Lustans Lakejer är tillbaka på den klassiska labeln Stranded med ett nytt album som släpps i januari 2011.

Plattans namn är ELIXIR och innehåller preliminärt 11 spår. Albumet är ett samarbete mellan produktionsbolaget Män av skugga, Universal Music och Stranded.

 

ELIXIR knyter an till Lustans Lakejers historia  – med musik och omisskännliga texter av Johan Kinde – men bär också prägel av synth- och popscenen anno 2010. Det har ett bitvis hårdare och tyngre synthsound än tidigare och ett högre tempo än det senaste albumet ”Åkersberga” (1999),  men innehåller även flera dramatiska ballader.

ELIXIR berör klassiska teman i Johans Kindes och Lustans Lakejers värld – passion, otrohet, förlorad ungdom och jakten på evig kärlek.

 

Under 2010 har Johan Kinde dessutom skrivit texter till Orups nya kriterkerhyllade album ”Född i November”, parallellt med studioarbetet på nya LL-plattan.

Detta var också året då Universal Music återlanserade den klassiska new wave-labeln Stranded, där Lustans Lakejer debuterade 1981. Under hösten 2010 enades Universal och ägarbolaget bakom ELIXIR om att skivan skulle ges ut på Stranded genom ett distributionsavtal med Universal Music AB. 

De 11 färdiga låtarna ägs av produktionsbolaget Män av skugga AB där Johan Kinde och tre hard-core fans (Gunnar Sonesson, Alexander Johansson och Johan Norberg) är delägare.

- Jag är stolt över slutresultatet.  ELIXIR är ett helgjutet men samtidigt mångfacetterat album och jag hoppas att det ska leda en ny publik in i vår eleganta och dekadenta värld,  säger Johan Kinde.

Producent för ELIXIR är Jan Lundkvist som även producerade ”Åkersberga”.

 

Johan Kinde och Lustans Lakejer har under sommaren gjort bejublade konserter på Forever Young-turnén,  och bandet kommer att framföra hela nya skivan vid en jubileumsspelning  på Debaser Medis den 17 februari, tillsammans med flera av sångerna från det första, legendariska albumet.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0