Nytt på DVD (Nolltretton, mars)

Film / Permalink / 0

Paranormal activity

 

Äntligen en skräckfilm som är riktigt ruggig. Nuförtiden handlar ju skräckfilmer mest om olika tortyrmetoder eller plötsliga hoppa-till-reflexer, men ”Paranormal activity” bygger långsamt upp en spänning som får tittaren att sitta på helspänn. Så fort handkameran filmar sovrummet vet man att det snart kommer att hända något. Jag kommer på mig själv med att sitta med händerna för munnen, och det händer inte ofta.

Vi får följa ett ungt par som märkt att det händer konstiga saker hos dem och börjar filma huset när de sover. Och nog händer saker, dörrar slås igen, fotsteg hörs och det knackar i väggen. Snart börjar spökerierna accelerera och spänningen trissas upp.

Filmen är gjord med oerhört låg budget och filmad i dokumentär stil, och parets naturliga dialog och spelstil gör att det verkligen känns som att händelserna är på riktigt. Jag som tycker att både ”The Blair Witch Project” och tv-serien ”Hemsökta hus” är fantastiska njuter varje sekund. Styrkan är enkelheten, konsekvensen och att det faktiskt inte händer så jäkla mycket. Fler skräckfilmare borde fatta att det är vad man inte visar som oftast är det mest skrämmande.

 

4/5

Till top