På skiva: Psychic Stunts (Zero)

På skiva / Permalink / 0

Psychic Stunts: Panic in motion

Gården Recordings/NAZ

 

Psychic Stunts är en Stockholmsduo bestående av Joel Bergqvist och Anders Tjernblom och detta är deras debutskiva. Den rymmer en hel del tilltalande element och ska man sätta stämpel på musiken ligger pop som låter elektronisk, utan att kanske egentligen vara det, närmast till hands. Duon rör sig mellan valfritt Labradorband, dansgolvet och loungen med en sväng ut ibland till indiekidsen som står och röker på balkongen. Och det finns en charmig melankoli ständigt närvarande.

Jag kan tycka att det ibland låter lite lättviktigt och halvfärdigt, som om bandet tagit den enklaste vägen istället för att jobba vidare lite till och få ut bästa möjliga av varje låt. Ofta verkar de ha lagt mer jobb på smarta texter än på melodier som sätter sig. Jag undrar också vad som är gruppens ”unique selling point”. Det finns många andra liknande musikskapare därute och i en jämförelse känns Psychic Stunts lite anonyma. Å andra sidan är detta just ett debutalbum och då kanske man inte kan begära att gruppen ska ha alla bitar på plats.

Även om jag inte blir hänförd är detta dock ett album med skön mjukpop som för det mesta är okej och ibland blir riktigt tilltalande.

 

5/10

Till top