Nytt på DVD (Nolltretton, november)

Film / Permalink / 0

The Expendables

 

Även om jag inte saknat just denna film kan jag sakna denna typ av film: hjärndöd skjut-och-sprängaction ungefär som det såg ut på 80-talet. Här har Sylvester Stallone inte bara regisserat utan även satt sig själv i huvudrollen och dessutom fyllt på med ett gäng andra ärrade hjältar från förr: Dolph, Arnold och Willis samt några andra tuffingar. Dom kastar kniv, åker motorcykel, tatuerar sig och säger kommentarer som ”Knip, kackerlacka”. Det gnabbas internt också, men framförallt skjuts, slåss och sprängs det så det står härliga till.

Stallones gäng är legosoldater som får i uppdrag att befria en liten sydamerikansk ö från knark och förtryck, och det gör dom genom att klubba ner alla dom ser och spränga resten. Det är som ni förstår knappast Oscarsmaterial men det är kul att se så många actionhjältar i samma rulle. Dessvärre tas kultvärdet inte tillvara så bra som man hade önskat. Med alla dessa stora namn i rollistan kunde man ha gjort en smartare, coolare och ännu mer kultig film.

 

2/5
--------------------------------------------------------

The Traveler

 

På 90-talet var Val Kilmer en av Hollyoods coolaste skådisar, men de sista tio åren har han dessvärre mest varit med i usla b-filmer. Och här är ännu en.

Kilmer spelar ”Mr Nobody”, en mystisk man som kliver in på en polisstation på Julafton och säger att han vill erkänna sex mord. Han är dock inte så talför så det är svårt att få ur honom något erkännande. Snart börjar det även hända mystiska saker på polisstationen. Kan Mr Nobody ha en koppling till polischefens försvunna dotter och den luffare man spöade upp som misstänkt i fallet?

”The traveler” är en rätt tafflig rysare som mest känns som ett förlängt avsnitt av ”Twilight zone”. Även skräckfilmer måste ha logik, bra dialog och personporträtt som håller, och det saknas här. Särskilt spännande blir det inte heller.

Det vore roligt att se Val Kilmer i en ”riktig” roll igen, men efter insatser som denna lär det dröja.

 

1/5

Till top