På skiva: Kim Wilde (Nolltretton, september)

Kim Wilde

”Come out and play”

SONY

 

The Sounds med den blonda bomben Maja Ivarsson i spetsen har gjort sig en karriär på att imitera Kim Wilde. Nu känns det som att Kim Wilde försöker härma The Sounds med en blandning av 80-tal och modern pop, kryddad med en fet och fartig ljudbild.

Sedan återkomsten 2006 har Kim Wilde blivit lite småhet med sånginsats på ”Fibes, Oh Fibes låt ”Run to you”, uppträdande på Peace and Love och nu ett nytt album. Men det är en svår balansgång som Wilde inte riktigt klarar. I rätt sammanhang, som i ”Run to you”, blir resultatet klockrent. Där var hon rätt artist till rätt låt i rätt läge. Då blev det coolt.

Albumet är inte lika lyckat. Här varvas några låtar som är okej med en hel del material som känns rätt unket och ointressant. Musiken andas osäkerhet om vad man vill göra. Oftast känns Wilde som en gammal tant som försöker vara hipp igen och sånt är alltid dömt att misslyckas

Det låter 80-tal på det dåliga sättet, det vill säga: det låter 90-tal. För Wilde är det decenniet det moderna och där slutar hennes referensramar.

 

1/5

Trackback
RSS 2.0