Recension av "De överflödiga"

På skiva / Permalink / 0

Synth.nu har recenserat "De överflödiga". Du hittar texten här: http://www.synth.nu/artikel_visa.php?aid=591

Och så här skrev dom:

Bete Noire – ”De Överflödiga” (EP)

Bete Noire har nyligen släppt sitt andra 4-spårs EP och den fortsätter på samma inslagna linje som den första, dvs musik och texter som är klart influerade av Lustans Lakejer, fast med ett modernare och mer elektroniskt sound.

 

Betyg: 6

Man kan faktiskt även ana lite Magnus Uggla också (särskilt i attityd och sångstil), men på ett inte lika ”irriterande” sätt. Jag tycker mig också höra lite Human League-ljud anno 1995 i första spåret ”Ingen man är en ö”.

Den enda egentliga skillnaden på denna EP och den första är att här avhandlas mer sånger om ensamhet och förlorat hopp om att någonsin hitta äkta kärlek och mindre fokus på fåfänga och glamour. Här finns två snabbare spår och två mer eftertänksamma och jag gillar faktiskt allihop. Sista låten ”Vi som blev över” berör faktiskt på ett personligt plan – djup melankoli och uppgivenhet ihop med en snärtig och vacker melodi. Så som synth skall vara, eller hur?

Allra bäst är att lyssna på Bete Noires båda EP-släpp efter varandra, då de kompletterar varandra väldigt väl (ungefär som sidan A och B på samma album). Vill man gnälla kan man ju tycka att det är trist att de inte utvecklat sitt sound. Men det gör jag inte… Detta är en bra platta.

www.betenoire.se

 

Publicerad: 2010-08-31
Författare: Johan Wejedal
Till top