Tobbas gatukök #9
Idag ska vi göra en gammal, klassisk köttfärssås. Och är man då lite smart så gör man en stor sats som man kan frysa in. Köttfärsås har även en annan fördel, det är att man (liksom med all annan av min mat) kan slänga i lite vad man har hemma. Helst vill jag ha i en massa vitlök, men det hade jag ingen hemma så denna gång fick det bli utan.
Gör så här:
Bryn lök och champinjoner i panna och lägg i en gryta
Bryn köttfärs och häll i grytan
Blanda även ner krossade tomater, en buljongtärning, lite soja, lite ketchup, lite mjölk/grädde och kryddor efter behag. Jag hade även i några feferoni, men man kan även ha i lite andra grönsaker om man vill det.
Låt det stå och puttra en stund så det göttar till sig
Servera med någon form av pasta
Betyg: 3,5
Enkelt, gott och klassiskt, fast lite för ospännande för att uppnå toppbetyg.
Varför gör han det här? Tror han att han är en ny Per Moberg?