Två skivor (Zero)

Album

 

7/10

 

Matt & Kim: Sidewalks

Fader Records

 

Brooklynduon Matt & Kim beskrivs som synthpop men jag skulle snarare beskriva dem som elektronisk pop i stil med The Tough Alliance. Och eftersom jag gillar den svenska duon gillar jag även denna New York-duo. Det är samma ljusa, energifyllda ljudbild, samma friskhet, samma fräschör.

Matt Johnson sjunger och sköter keyboarden och Kim Schifino lirar trummor och sjunger. Detta är gruppens tredje album från debuten som kom 2006. I USA släpptes skivan redan i november, men för oss svenskar var det en platta värd att vänta på, med dess sköna sound av discokänsla, klubbeat och elektronisk indiepop.
------------------------------------------------------------

Album

4/10

 

The Van Jets: Cat Fit Fury!

Cargo Records

 

Jag har jättesvårt att uppbåda något större intresse för den belgiska kvartetten The Van Jets. De spelar nämligen indierock som indierock låtit i tjugo år. Det är inte dåligt, men det är inte så värst bra heller, och framförallt har vi hört denna kombination av skräniga elgitarr, energi och rockmusik som mixar in såväl pop som garage och punk förut. Ofta betydligt mer spännande och personligt. Varför startar folk såna här band fortfarande? Nu är detta visserligen gruppens andra album, men ändå. Har dom inte internet i Belgien? Går folk omkring på gatorna och tänker ”vi borde starta ett rockband med halvdana låtar som vi döljer med gitarriff, det verkar coolt”?

The Van Jets är egentligen vare sig bättre eller sämre än alla andra två miljoner indierockband där ute, och det är just därför dom känns så onödiga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0