På skiva: Tommy Körberg (Nolltretton, december)

På skiva / Permalink / 0

Tommy Körberg

”Songs for drinkers and other thinkers”

Universal

 

Det är 22 år sedan Tommy Körberg senast spelade in en skiva i eget namn, och när han nu ger sig in i skivstudion igen så gör han det med ett litet ovanligt tema. Han har nämligen spelat in tolv spår som samtliga har koppling till alkohol.

Körberg som själv är en välkänd drinkare, menar att det inte handlar om att romantisera alkoholen utan är mer av ett personligt tolvstegsprogram. Här finns musikallåtar från 50-talet, countrylåtar, folkrock och även lite reggae. Körberg plockar sånger från Loudon Wainwright och The Kinks till Keith Urban och Bob Dylan. I ”Bartender´s Blues” kommer Louise Hoffsten in och skänker låten den blueskänsla som Körberg har svårt att förmedla själv.

Arrangemangen är ofta snygga men Körberg sjunger lite för ”duktigt” för att skapa den rätta rännstenskänslan. I de mer dramatiska numren passar han bäst, men exempelvis den inledande ”Red red wine” med Inner Circle känns ganska långt från klockren. Dock gillar jag idén som sådan och att Körberg har valt ovanliga alkohollåtar istället för de förväntade.

 

2/5

Till top