På skiva: Calle & The Undervalleys (Nolltretton, maj)

På skiva / Permalink / 0

Calle & The Undervalleys

”Valley Rally”

Gain/SONY

 

Sångaren Calle Kristiansson känner vi igen från “Idol” häromåret, där han tog sig till finalen. Därefter fick han en hit med en cover på gamla godingen ”Walking in Memphis” och det verkar som att det är den gamla goda soulrocken med barkänsla, saxofoner och sväng som ligger honom varmast om hjärtat. I alla fall när man lyssnar på denna skiva där han efter ”Idol”-äventyret har återförenats med sina gamla bandkompisar i The Undervalleys.

Här finns rikligt med 70-talskänsla, klassiska gitarriff och sydstatsdoftande groove. Calle sjunger med halvskrovlig röst och man anar att han har en whiskeyflaska i bakfickan av de slitna jeansen. Det levereras traditionell amerikansk rock i stil med exempelvis Quireboys och Lynyrd Skynyrd och hade man förväntat sig typisk ”Idol”-musik blir man givetvis positivt överraskad, för det låter helt okej om musiken.

Problemet är väl att vi har hört exakt samma sak tusentals gånger förut. Calle & The Undervalleys tillför inget nytt till genren, de utmärker sig inte på något sätt och jag har svårt att hitta ett vettigt skäl till varför världen behöver den här skivan. I min bok räcker det inte med att vara en hyfsad kopia, tillför man inget eget blir det ointressant.

 

2/5

Till top