På skiva: Sahara Hotnights (Nolltretton, maj)

Sahara Hotnights

”Sahara Hotnights”

Universal

 

Jag hade riktigt höga förväntningar på den här skivan. Det finns ju så oerhört mycket som är fantastiskt med Robertsforsbandet Sahara Hotnights: allt med Maria Andersson, Animals trumspel, bandets imponerade hitrepertoar och att de bara blir bättre och bättre. Albumen ”Kiss & tell” och ” What if leaving is a loving thing” var i mitt tycke snudd på fullpoängare.

Dessutom hade de den goda smaken att göra en covers på bland annat Anekas ”Japanese Boy” på sin förra skiva. Nu var visserligen deras version tämligen seg och det kanske man skulle ha tagit som ett varningstecken, för även på nya skivan är tempot rejält neddraget.

Maria sjunger bra och låtarna är snygga som sjutton, men var är rock´n´rollen? Plötsligt har bandet tappat all kraft och energi och låtarna lunkar fram i en takt som mest passar för nattradion. Det finns ljusglimtar, som stönen i ”781” eller slutet på ”Lookalike”. Och faktiskt är låtarna överlag ganska bra, det är bara det att det känns så segt och slött. Det hade behövts en röjig ”Hot night crash” eller en svängig ”Cheek to cheek” på plattan.

 

3/5

Trackback
RSS 2.0