På skiva: The Moniker (Nolltretton, maj)

The Moniker

”MAKTUB”

Warner

 

Visst, Eric Saade vann den svenska uttagningen och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest, men det känns ändå som att det var The Moniker som var årets stora Melodifestivalvinnare. Hans låt ”Oh my God” kom trea i finalen men stack ut i den likriktade schlagersörjan och har varit den låt som de flesta har gått och nynnat på efter tävlingen.

Låten bar tydliga spår av 60-talspop som The Beatles och var trallvänlig och fartfylld. Och nu när 29-åriga Daniel Karlsson, som han egentligen heter, albumdebuterar bjuder han på mer av samma sort. Det finns en 60-talskänsla i de flesta låtarna och hans falsettsång dyker upp här och där. Gillade man ”Oh my God” kommer man även att gilla albumet.

Men det är en sak att sticka ut i Melodifestivalen och en helt annan sak att göra det i den riktiga musikvärlden. I schlagervärlden räcker det nästan med att undvika tonartshöjning, glittriga paljettkläder och hjärta-smärta-rim för att ses som intressant. The Moniker behöver dock inte skämmas för sig, hans skiva är helt okej även med verkliga mått mätt, även om jag själv har lite svårt att tända på alla cylindrar.

 

2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0