Sköna Gröna Grebo 2011 - alla bokningar!


Årets Sköna Gröna Grebo är färdigbokat. Här följer alla artister:

6.08
Husbandet 6.08, bestående av de tre Greboprofilerna Michael Phalén, Mattias Persson och Tobias Pettersson, inviger traditionsenligt festivalen klockan 15.08

Bonnkapälle
Trots att Bonnkapälle lirat musik i 150 år vet Linköpings kultigaste studentorkester fortfarande hur man håller igång festen. Vad vi kommer att få uppleva på Sköna Gröna Grebo vet inte ens vi arrangörer. Kommer de att stå på scenen eller ligga i gräset? Detta kan sluta hur som helst...


Gösta Linderholm
Gösta är en legendar inom svensk visa och jazz. Med låtar som "Rulla in en boll och låt den rulla", "Näktergalens ö" och "Ängarnas vals" har han gjort avtryck i den svenska folksjälen. 70-årsjubileet firar han genom att sjunga på Sköna Gröna Grebo.

Zackarias
De fyra unga Norrköpingskillarna i Zackarias är begåvade låtmakare som vet hur man skriver snygg pop med refränger som fastnar. Bandet har precis byggt klart sin egen studio där de sitter och jobbar med nya låtar till sin kommande platta.

Roger Karlsson
"Tumbas Bruce Springsteen" skriver låtar i gränslandet mellan pop, rock och visa och har inget emot att kallas "rödvinspoet". På 90-talet sjöng han i folkpopbandet Tuk Tuk Rally men de senaste åren har han kört solo. I våras gav han ut sin nya skiva "In i äventyrets vilda labyrint".

Aguson
Lokala folkrockhjältarna är förmodligen det band förutom husbandet som spelat flest gånger på Sköna Gröna Grebo. Nu har man stuvat om lite i sättningen och laddar för ännu en höjdarspelning på Sköna Gröna Grebo. Och till alla fans stora glädje har man en ny skiva på gång.

Emil Jensen
Mångsysslande Emil Jensen blandar musik, stå upp, spoken word och en hel del annat under sina hyllade uppträdanden. År för år har han byggt upp ett allt större rykte och hans nya skiva heter just så: "Rykten".

Tre O Comp
För 20 år sedan släppte Grebobandet en omtalad demokassett innan man lade ner verksamheten. Legenden om bandet växte med åren och på något märkligt sätt har gruppen idag fler fans än någonsin. Nu återförenas Tre O Comp på Sköna Gröna Grebo och kommer även framföra en del nytt material.

John Daniel
John Daniel kommer från Norrköping och var tidigare sångare i bandet Plusgrader. I maj släppte han sin andra soloskiva, "Nu är när det händer", med rockig pop på svenska.

Sulo & Idde
Sulo är en rocker som dyker upp i alla möjliga sammanhang och verkar ha lirat med de flesta från Ernst Brunner till Kikki Danielsson. Han är även frontfigur i Diamond Dogs. Idde Schultz är välbekant som soloartist och medlem i Docenterna. Nu är de två aktuella med en ny skiva och gör ett gemensamt uppträdande på Sköna Gröna Grebo

Sanna Carlstedt, Johan Johansson & Dan Viktor
Grebofavoriten Sanna Carlstedt gör ännu ett efterlängtat besök tillsammans med punkfarfar Johan Johansson som precis hyllats med en skiva där andra svenska artister tolkar hans låtar. I höst släpper han dessutom ett sprillans nytt album. Dan Viktor har under 2000-talet slagit sig in i den svenska viseliten och tillsammans lär de tre bjuda på en spännande show.

Dapony Bros
Enligt festivalledningens tycke är Dapony Bros debutalbum "Världen kommer aldrig förstå" årets bästa skiva. Live är Göteborgsbandet om möjligt ännu bättre och lär bjuda på en svängfest utan dess like med sin skainfluerade pop på svenska. Bättre avslutning på Sköna Gröna Grebo går inte att få!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0