På skiva: Alice in Videoland (Nolltretton, mars)

Alice in Videoland

”A Million Thoughts And They’re All About You”

Art of Fact/ Sound Pollution

 

Många som pratar eller skriver om Alice in Videoland hakar upp sig på sångerskan Toril Lindqvist. Och visst är hon en strålande frontfigur med utstrålning och energi, och en stor del av Malmöbandets framgång, men bandet har även andra kvalitéer. Kvartettens kännetecken sedan starten har varit den fartfyllda electropopen som får benen att vilja spritta. Alice in Videoland beskrivs ofta som ett syntband, och grunden i deras musik ligger i någon form av retrosynth men bandet har även punkig känsla samtidigt som låtarna i stora stycken också skulle kunna beskrivas som elektronisk pop.

Här på fjärde albumet levereras inte direkt något nytt, bandet har hittat sin stil och håller fast vid den. Blippiga synthtoner lyfts fram av snabba trumtakter och refränger som attackerar lyssnaren som en brödrost i ett badkar. Det här är musik som ska spelas på fester och dansgolv.

Jag har alltid tyckt att gruppen känts lite lättviktig och att musiken borde varieras mer, att hitta sin stil kan lätt bli att man fastnar i sitt uttryck. Den kritiken gäller fortfarande, men här tycker jag man vågar ta ut svängarna något mer än tidigare. Detta är nog bandets bästa skiva hittills.

 

3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0