På skiva: Brolle (Nolltretton, april)

På skiva / Permalink / 0

Brolle

”Burned by the fire”

Cosmos Music Group

 

Det är ingen idé att förneka det längre – vi är ett land fyllt av raggare. Vi är lite småstolta över att RedOne och Max Martin skriver hits åt världsstjärnor men det vi gillar allra bäst är att ta bilen till folkparken och lyssna på Eddie Meduza. Trots iPads, Thailandssemestrar och internet har 50-talets raggarkultur vuxit sig allt starkare på senare år. The Baseballs, Nisse Hellberg och The Playtones toppar listorna, vi klär oss i skjortor från Steady Clothing och Da Vinci och tatuerar in klassiska pin-uppor på armarna.

Att Brolle syns i ”Körslaget”, på ”Diggiloo”-turnén och i ”Ladies night” är givetvis också ett tecken i tiden. Musikaliskt är han kanske mer pop än rockabilly, men estetiskt är han den perfekta moderna raggaren med sin lugg, sin röst, sina polisonger, sina tatueringar och sina poser.

Jag tillhör de som inte tyckte att Melodifestivallåten ”7 days and 7 nights” var så pjåkig, och den finns också med här på hans femte platta. Det finns ytterligare några light-rockabillyspår men mest handlar det om ganska traditionell poprock som visserligen höjer sig över schlagerskvalet men ändå är tämligen ointressant.

 

 

2/5

Till top