Nytt på DVD (Nolltretton, oktober)

Film / Permalink / 0

Bridesmaids

 

Tittar man bara på filmaffischen är det lätt att få fel uppfattning om den här filmen. Vid första anblicken verkar det vara någon slags ”Sex and the city”-pastisch eller möjligtvis en flams-trams-komedi med snubbelhumor om ett gäng brudtärnor. Den sistnämnda beskrivningen är faktiskt inte helt felaktig, men lyckligtvis har det denna gång gjorts lite vassare än brukligt, med mer charm, hjärna och finess.

Lillian är en tjej som ska gifta sig, men huvudperson är hennes för tillfället rätt misslyckade bästis Annie som ska hålla i möhippan och alla förberedelserna. Hon har dock fått konkurrens av nya överklassbruden Helen som gärna vill överta rollen som brudens bästa vän. Det leder till en rivalitet som är filmens egentliga kärna.

Här finns en mängd gapflabbscener, inte minst med Melissa McCarthy som spelar en mullig och manhaftig tärna som säger och gör udda saker. Ibland kommer små svackor, men som helhet är detta en överraskande bra komedi som, utan att vara revolutionerande, bryter av lite mot mallen om hur ”tjejkomedier” från Hollywood ska vara.

 

 

3/5

Till top