På skiva: Oleg (Nolltretton, oktober)

På skiva / Permalink / 0

Oleg

”En liten cola tack”

Universal

 

Jag gillar att titta på de första auditionrundorna i ”Idol”, när alla knasbollarna är med. En av de som utmärkte sig under årets säsong var Oleg, som under uttagningarna framförde sin låt ”Elektropop” som sedan på nolltid blev en dunderhit.

Som vanligt i sammanhang som dessa gäller det att smida medan järnet är varmt och snabbt få ut ett album för att följa upp hiten. Här levererar Oleg, med lätt rysk brytning, nio låtar (varav ”Elektropop” är med två gånger) med tramspop i Markoolios och Nic & The Familys anda. Det handlar om enkelt maskinkomp och fantasilös produktion, även om man lagt in lite dragspel och kosackkörer för att anspela på Olegs påbrå. Texterna är av det naiva slaget och handlar om att äta pizza och kebab, ta SMS-lån och att han är en ”motherfucking” clown.

Även om Olegs lyrik lämnar mycket i övrigt att önska måste han ändå få en liten eloge för sin förmåga att skriva lättnynnad barnramsepop som sätter sig i huvudet. Dessutom är skivan föredömligt kort och är slut efter bara 25 minuter.

”Elektropop” kunde vara kul de två första gångerna man hörde den, men blev sedan en ren plåga. Samma sak är det med de övriga låtarna på plattan. Det är tänkbart, till och med troligt, att Oleg blir vinterns stora dansgolvsfyllare på lågstadiediskona men ingen vettig människa över nio kan lyssna på hans musik mer än ett fåtal gånger innan magen börjar göra uppror.

 

1/5

Till top