Nytt på DVD (Nolltretton, oktober)

Film / Permalink / 0

Priest

 

Filmen utspelas i en postapokalyptisk värld där människan efter att ha utkämpat långa och hårda strider mot vampyrer till slut verkar ha vunnit. Åtminstone är det vad kyrkan vill få medborgarna att tro, förutom att den vill hålla folket i schack genom arbete och nitisk tro. Man lever i slutna städer i ett ökenlandskap där högteknologi och cowboyliv går hand i hand, men under ytan väntar vampyrerna på att slå till igen och den enda räddningen är de specialtränade präster som tidigare besegrade de blodsugande monstren. Paul Bettany spelar prästen som startar jakten när hans familj attackeras.

Kan man överse med den fåniga historien väntar en hyfsad actionfest med coola miljöer, men dessvärre finns det för många brister som gör att en kalkonkänsla hela tiden vilar över produktionen. Det känns som att detta faktiskt kunde ha blivit en riktig bra film om man bara putsat lite på manuset, replikerna och utförandet. Filmen hade också tjänat på att vara en kvart längre, nu känns storyn lite kortfattad och hafsig.

 

2/5
-------------------------------------------------------------

Sacrifice

 

Narkotikapolisen John (spelad av Cuba Gooding Jr) har förlorat sin fru och dotter på grund av sitt jobb. Hans liv har rasat samman och det enda som håller honom uppe är att fortsätta sätta fast skurkar, vilket han går in för lite väl hårt ibland.

I andra änden av skalan finns en ung knarklangare som vill hoppa av men tvingas att fortsätta jobba för den organiserade brottsligheten för att skydda sin lillasyster. En försvunnen madonnastaty, gjord av heroin, gör att deras vägar korsas och får även en präst (spelad av Christian Slater) inblandad i historien.

”Sacrifice” har trots en del actionscener ett ganska lågt tempo och känns som en dussinrulle om knark och hämnd. Både manus, regi och skådespelarinsatser hade behövt vässas för att filmen skulle bli intressant. Det stora problemet är att man sett denna typ av film förut och att det inte finns något originellt i historien.

 

 

2/5

Till top