På skiva: Sulo & Idde (Nolltretton, augusti)

På skiva / Permalink / 0


Sulo & Idde

”Kocksgatan revisited”

Legal/Sound Pollution

 

Sulo, eller Sören Karlsson som han heter, är ett sånt där namn som man ideligen stöter på i de mest skilda sammanhang. Han har bland annat lirat punk i Blanceflor, klassisk rock´n´roll med Diamond Dogs, tonsatt dikter av Ernst Brunner och samarbetat med såväl Kikki Danielsson som Sara Löfgren och Louise Hoffsten.

Lite av samma musikens vagabond är även Idde Schultz. Förutom att hon släppt soloskivor är hon medlem av Docenterna och duon Anna & Idde med Anna Stadling. Hon har sjungit med Staffan Hellstrand, Lasse Winnerbäck och en hel drös andra artister.

Förra året spelade Idde och Sulo in en skiva med tonsatta Per Ragnar-dikter och nu har de åter slagit sina påsar ihop. På ”Kocksgatan revisited” levereras fin, svensk pop som egentligen inte utmärker sig särskilt mycket men som ändå känns väldigt trevlig att lyssna på. Snygg vuxenpop höll jag på att skriva innan jag kom på hur mossig den beskrivningen lät. Så jag ändrar till: kvalitetspop som borde tilltala en större publik än de hittills nått ut till.

3/5

Till top