På skiva: Vincent (Nolltretton, augusti)

På skiva / Permalink / 0

Vincent

”Godspeed”

Little Stereo Recordings

 

Det finns artister som man tycker bra om och så finns det de man tycker illa om. Och så finns Vincent Pontare som inte väcker några som helst känslor överhuvudtaget. Artister kan få mig attraherad, upprörd, sentimental eller i princip vilket känsloläge som helst, men inför Roger Pontares sjungande son är jag totalt nollställd.

Han har varit med och skrivit Swedish House Mafias singel "Save The World", skrivit låtar till Amanda Jenssen och haft en del egna hits. Det kvittar, jag kunde inte bry mig mindre.

Jag vill förtydliga att jag alltså inte tycker att han är dålig, låtmaterialet i sig är tvärtom ofta riktigt hyfsat, men det händer absolut ingenting i mig när jag lyssnar på honom.

I ”Put your money where your money is” plockar han fram en Caesars-orgel, singeln “The moment I met you” är en helt okej poplåt och innan han skrev ”Woman in my bed” verkar han ha lyssnat på Housemartins ”Caravan of love”. Bra låtar alla tre. Vincent har för övrigt tagit hjälp av John från Johnossi med låtskrivandet. Dessvärre gör inte det honom intressantare som artist.

 

2/5

Till top