Nytt på skiva (Zero, april)

EP

 

5/10

 

Hökartorget: Landet, mörkret och livet

Flyktsoda Productions

 

Skivtiteln kommer från namnet på de tre låtarna som den består av. Tre låtar indiepop på svenska som hittat näring från de samtal och möten som äger rum på Hökartorget, Hedemoras centrala samlingsplats.

Tydligen kan alla som vill vara med i bandet, men gruppens kärna består av fyra killar med känsla för fartfyllda och lättrallade melodier som de ramar in med gitarrslingor och skön energi. Hökartorget är kanske i snällaste laget för att riktigt få igång mina juicer men ger lite trevlig lyssning som höjer humöret.
------------------------------------------------------------------------

2/10

 

Snutjävel: Allt ert är vårt

Heptown/Sound Pollution

 

Falköpingspunkarna Snutjävel har funnits sedan 2004 och släppt ett antal skivor i skiljda format sedan dess. På denna fullängdare bränner trion av 10 låtar på en kvart med typiska punktitlar som ”Fascist i kostym”, ”Håll din käft” och ”Hjärndöd”.

Musiken är också klassisk punk med ilskna elgitarrer, högt tempo och gapig sång, men trots energin låter det mesta ändå trött. Jag växte upp med band som Ebba Grön och KSMB, och senare Asta Kask och Strebers men slutade bry mig om punken när alla nya band och punkgeneration bara upprepade samma slagord och musikaliska uttryck som sina föregångare. Snutjävel är inget undantag. Denna skiva skulle lika gärna kunnat vara släppt 1986. Det är samma gitarrer, samma sångstil, samma retorik, samma allting och därför känns det helt ointressant.

Trackback
RSS 2.0