Nytt på skiva (Zero, april)

EP

4/10

 

Drivvedsfolket

”Vilket gäng!”

Egen produktion

 

Från början hette detta Norrköpingsband Driftwood people, men sedan en tid tillbaka har man bytt namn till Drivvedsfolket. Kvartetten lirar poppig rock med svenska texter och odlar en fäbless för 60- och 70-talsartister som The Kinks och Pugh Rogefeldt.

Här har man knåpat ihop en EP med fem låtar med kantiga gitarrer och hög energi. Första spåret ”Smak av blod” har lite av Franz Ferdinands studsiga pop i sig. De övriga låtarna följer samma stil men har kanske något mer retrokänsla i sig. Inte oävet, men bandet måste fila bort replokalskänslan om de ska börja bli riktigt intressanta.
--------------------------------------------------------------------

Album

5/10

 

Jonas Lundqvist: Så e de me de

Moondog/Universal

 

Vi känner honom som medlem i Bad Cash Quartet och som soloartisten Jonas Game som 2007 proklamerade att han har ADHD, åtminstone var det vad han döpte solodebuten till.

Numera har han gått tillbaka till dopnamnet Jonas Lundqvist och sjunger på svenska, mestadels om Göteborg (såklart…).

Musiken kan bäst beskrivas som pop, men det finns inslag av något som påminner om både dub och disco. Det svänger, men på ett småputtrande sätt. Och det funkar i några låtar men när man närmar sig spår tio sitter åtminstone jag och hoppas på lite mer attack, driv, variation och vilja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0