På skiva: Casablanca (Nolltretton, Mars)

Casablanca

Apocalyptic Youth

Rocket songs/Sound Pollution

 

Space Age Baby Janes andra album ”The Electric Love Parade” från 2002 är en av tidernas bästa svenska skivor. Tyvärr är den sorgligt bortglömd och Baby Jane själv också, men elegant dekadente Anders Ljung som han egentligen heter är menad att stå på en scen och med nya ”supergruppen” Casablanca är han tillbaka där han hör hemma.

I gruppen ingår förutom Ljung: Sahara Hotnights trummis, ex-fotbollsspelaren Mats Rubarth, Alice Cooper-gitarristen Ryan Roxie och Erik Stenemo från Melody Club.

Debutskivan bjuder på schysst rock som drar en smula åt glamrocken på Space Age Baby Janes första album ”The Electric Light Parade” och i något spår dras tankarna till västkustrocken på tredje skivan ”Penthouse Rock”. Här finns singeln ”Downtown” men den berömda covern på Malena Ernmans ”La Voix” har utlämnats.

Musiken är kanske inte den mest originella men riktigt snyggt framförd. Om rockmusik kan vara lyxig så är Casablanca det. Och så är ju Anders Ljung dessutom en ypperlig sångare så jag sitter och njuter förtjust åt denna cocktail av party, energi och elegans.

 

 

3/5

Trackback
RSS 2.0