På skiva: Justin Bieber (Nolltretton, juni)

På skiva / Permalink / 0
Justin Bieber
”Believe”
Universal

Fenomenet Justin Bieber är så osannolikt att det känns som en Hollywoodfilm. Han är bara 18 år men har redan varit en världsstjärna i tre år. Under den tiden har han även hunnit med att skriva sina memoarer, sålt 15 miljoner skivor, gjort braksuccé med en konsertfilm och sjungit för president Obama i Vita Huset. Han blev den förste artist som hade sju låtar från ett debutalbum på Billboard Hot 100-listan och han har utsetts till världens tredje mäktigaste kändis av Forbes.
Men hur låter hans nya skiva då? Ja, är man en så stor artist som Justin Bieber tillåts man inte släppa från sig något som inte är intill perfektion välproducerat. Här har han samarbetat med ett posse bestående av bland annat Diplo, Max Martin, Darkchild, Ludacris och Nikki Minaj. Resultatet blir modern klubbmusik i skarven mellan pop och r´n´b. Felet är att han låter som allt annat på listorna, med den enda skillnaden att texterna är betydligt mesigare än hos konkurrenterna. Den unge kanadensaren är ju inte bara starkt troende, utan även präktig i överkant och dessutom bara en ung tonåring som ännu inte blivit bekant med vuxenvärldens farliga lockelser.
Musikaliskt finns det ingenting hos Justin Bieber som sticker ut eller känns unikt. Återstår gör då bara hans gulliga utseende, men det håller också på att försvinna. Han är 18 nu och håller på att bli en vuxen man, men till skillnad mot sin namne Timberlake känns det oerhört avlägset att Bieber ska börja sexa till sig och ta klivet från barnstjärna till vuxenartist.


2/5
Till top