På skiva: Louise Hoffsten (Nolltretton, januari)

På skiva / Permalink / 0

Louise Hoffsten

”Looking for Mr. God”

Metronome/Warner

Nog har Linköpings och landets bluesdrottning Louise Hoffsten fått sin beskärda del av bluesen. Hennes sjukdom och sorgen efter pappan som gick bort förra hösten har knappast någon kunnat missa. Och med förra skivan ”På andra sidan Vättern” var det som att hon lyckades samla all den sorg och smärta hon bar inom sig, sätta toner till det och koka ner det till en enda platta. Det blev en fantastisk skiva som var omöjligt att inte beröras av.

Nu har en tid gått och Louise är tillbaka med ett nytt album. Tillbaka är även det engelska språket och inte minst energin. Hon har skaffat nya låtskrivarkollegor och bitvis finns det en rockigare, råare och något skitigare ton än på de senare skivorna. Det är riktigt snyggt producerat, lätt och luftigt, men ändå med en ruffighet som jag gillar.

Musiken är i grunden den traditionella hoffstenska bluesrocken men låtarna har fått ett nytt anslag och jag tycker också att Louise sång låter lite annorlunda än vanligt. Hon har adderat något, en internationell touch, en mjukhet, en ny attityd. Skivan känns som en nystart, som att det är början på en ny karriär med nya, större ambitioner och en breddad världsbild.

Några spår känns lite anonyma men det förlåts med råge av låtar som ”Not today” och ”An Empty Valentines Box”, som sticker ut lite extra på den annars jämnstarka skivan.

 

3/5

Till top