Nytt på skiva (Zero, juni)

På skiva / Permalink / 0

Album

 

5/10

 

The thieves from the north: What it is, what is was, what it shall be

Birds will sing for you

 

Dessa tjuvar från norr kommer från Sundsvall och verkar ha kommit undan med stölden. Vad är det då de har stulit? Jo, ganska traditionell folkrock, delar av hippiekulturen, lite 60- och 70-talskänsla, en aning Kalifornienpop samt en skvätt jordig rock.

Tveksamt dock om någon kommer att sakna stöldgodset här på andra skivan, för även om Hägga och hans hantlangare fixar till helt okej musik är låtarna lite för anonyma och suddiga i konturerna för att riktigt fästa.

---------------------------------------------------------------------------------

Album

 

6/10

 

Fox Hunting: Masquerade

Spoke

 

Jag gillade singeln ”Hurting” som dök upp tidigare i år som en uppföljare till fjolårets EP ”Location”. Den gav löften om en lagom blippig och 80-talsdoftande synthpoppig fullängdare.

Nu är Fox Hunting, som består av Peter Påhlman på sång och Niklas Kärreskog på keyboard, redo att leverera albumet och där hittar vi nio ytterligare låtar i samma stil, om än inte riktigt lika hitbetonade. Men duon visar att man har känsla för hur man skapar trevlig synthpop. Dock har de övriga spåren svårt att nå upp till ”Hurting”:s klass. När man hör hela skivan på raken blir det dessutom lite montont och enahanda. Fox Hunting hade gärna fått variera sig en smula, både vad gäller låtuppbyggnad, sångstil och ljudbild.

Till top