Gamla E4:an

Tobi talar / Permalink / 0

Jodå, igår blev det gamla E4:an till Norpan igen. Det är ju som bekant Lehmans favoritväg, och numera en av mina också. Andra hårda vägar i länet är även 210:an, 35:an och turistvägen vid Gränna. Oftast har man ju halvbråttom när man ska till Norrköping och tvingas ta nya E4:an dit, vilket är vidrigt. Men när jag åker hem tar jag nästan alltid gamla E4:an. Igår hade jag dock gått om tid och kunde ta den både dit och hem! En av de där små ljusglimtarna i vardagen...

Började med ett besök på mysiga Gubbens Trädgård. Är ni fikasugna när ni är i Norpan rekommenderar jag att ni kollar in plejset, det ligger på kultiga Saltängen. Louise Hoffsten spelar för övrigt där den 4/7 och jag funderar på att kolla in konserten.

Efter lite ditt och datt på stan var jag på Arbetets Museum och kollade in Snyggo-festivalen som inledde SMAL-utställningen. På vägen hem - när jag åter åkte gamla E4:an - ringde den sjuka AW-stalkern igen. Denna gång ekade det konstigt, så jag tror nästan att han satt på dass. En teori som stärktes ytterligare av att det avslutande stönet var  kraftfullare än normalt.
På kvällen såg jag filmen "Outbreak", där en båt hette Tae Kuk Seattle. Ännu en liten ljusglimt i vardagen...
Till top