Krogkrönika (Nolltretton, maj)

Åk iväg på en partyhelg

 

Det är lätt hänt att man bara festar loss i sin egen hemstad. Man borde bryta sina gamla invanda mönster oftare och åka iväg och parta i en annan stad, kanske till och med utomlands. Det behöver inte bli så mycket dyrare och det är definitivt värd slantarna.

 

Tar man en helkväll på krogen med middag, drinkar, garderob och entré rullar kulorna iväg snabbt. Efteråt kan man ibland känna att det kanske inte riktigt var värt det. Åtminstone om man bara går ut och festar i sin hemstad. Man går till samma ställen, träffar samma folk och kommer hem med ungefär samma upplevelser varenda gång.

 

Mitt tips är att variera sitt krogliv genom att då och då åka iväg till andra städer. Buss eller tåg till exempelvis Örebro, Jönköping, Malmö, Göteborg eller Stockholm kostar inte särskilt mycket. Jag menar, det finns tågresor för 95 kr till huvudstaden och det är ju en nästan försumbar summa.

 

Åker man till en annan stad kräver det att man bor på hotell, men det är en kostnad som i mitt tycke är väl värt sitt pris. Helger är billigare än veckorna och bor man två i det billigaste dubbelrummet handlar det oftast inte om många hundralappar var. Och då ingår även en maffig frukostbuffé.

 

Ännu hellre kan man ju givetvis åka utomlands över en helg bara för att festa. Det går exempelvis snabba och billiga tåg till Köpenhamn och Oslo. Från Norrköping kan man flyga billigt till Helsingfors och från Linköping finns bra flyg till Amsterdam. Och tar man sig till Nyköping finns det lågprisflyg till en mängd platser runt om i Europa. För några hundralappar kan man hoppa på en flygbuss och sippa på drinkar i Madrid, Rom eller Malta bara några timmar senare.

 

Är man ute i god tid och reser vid rätt tillfälle går det att komma riktigt billigt undan med såväl resa som boende. Det blir självklart dyrare än att festa på hemmaplan, men nog kan det vara värt att lägga till en liten peng och gå på en cool nattklubb i London istället för att gå till samma ställe i din hemstad som du gått till de senaste 98 lördagarna?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0