På skiva: Kristofer Åström (Nolltretton, februari)

På skiva / Permalink / 0

Kristofer Åström

”From eagle to sparrow”

Startracks

 

De som går och hoppas på att Luleårockarna Fireside ska återförenas får nog börja vänja sig vid tanken på att det aldrig kommer ske. Kristofer Åströms singer/songwriter-karriär rullar på och nu är hans åttonde soloskiva här.

Bland svenska gitarrkillar har han aldrig varit mitt förstaval. Han kan hantverket och är helt okej, men har aldrig känts lika intressant eller begåvad som exempelvis Christian Kjellvander och Lars Bygdén. Och ungefär i samma veva som han dumpade sitt kompband Hidden Truck (till skivan ”Loupita”) dumpade jag honom från mina spellistor. Det kändes som att Åström stod och stampade och aldrig lyfte så som man hoppades att han skulle göra några plattor in i solokarriären.

Nu har det gått tre år sedan senaste plattan och snart väntar ytterligare en Tysklandsturné, och jag var faktiskt lite nyfiken på hur Åströms nya material skulle låta. Några större överraskningar blev det dock inte. Åströms sjunger sina gitarrsånger ungefär som tidigare – inte på något sätt dåligt, men inte heller överrumplande bra.

3/5

Till top