På skiva: Timo Räisänen (Nolltretton, september)

Timo Räisänen

”Endevor”

Razzia

 

Jag trodde nästan Timo Räisänen hade gjort sitt. Efter att under ett antal år ha levererat hits som ”Don't let the devil ruin it all”, “Fear no darkness, promised child”, ”Let's kill ourselves a son” och “Sweet Marie” samt tilldelats flera P3 Guld-priser, har han de senaste åren inte känts lika het. Coverplattan ”…and then there was Timo” var en typisk mellanplatta och förra skivan ”The Anatomy of Timo Räisänen” kändes gubbig och trött. Och efter det har det gått över två år då vi knappt hört eller sett ett dugg av den hurtige göteborgaren.

På sin sjätte platta är dock Timo tillbaka bättre än någonsin. Det är definitivt hans jämnaste skiva och förmodligen även den bästa. Låtarna bär Timos speciella karaktär, det vill säga småkonstig pop med tajta gitarrer och mycket energi. Och så lite falsettsång, förstås.

Från det intensiva inledningsspåret ”Crawl on bitter” följer sedan en strid ström med starka låtar ända fram till det lugna avslutningsnumret ”Buckets of hate”.

På tidigare skivor har låtkvaliteten skiftat ganska mycket, här är det genomgående bra produktion, snygga arrangemang och låtar som sticker ut. Låtmaterialet är varierat och lekfullt och det känns nästan som att varje låt skulle kunna vara en singel.

 

4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0