Nytt på DVD (Nolltretton, september)

Prometheus

 

Årets stora filmsnackis har varit Ridley Scotts ”Alien”-prequel, eller vad man nu ska kalla ”Prometheus”. För visst finns det många detaljer som knyter an till de tidigare ”Alien”-filmerna men de klassiska rymdmonstren lyser med sin frånvaro.

Ett problem med ”Alien”-filmerna är att det är samma historia som berättas hela tiden. Personer och miljö kan skifta, men grundstoryn är alltid densamma. Det gör att man vet vad man får, vilket i korthet är en massa vetenskapsmän som upptäcker en främmande civilisation som visar sig vara monster som tar sig in i kroppen och dödar alla de kan. Det är egentligen ingen skillnad denna gång heller, mer än att vi har Noomi Rapace i huvudrollen och att filmen är gjord i 3D.

Det finns sånt som är riktigt bra i ”Prometheus”, exempelvis den omtalade operationsscenen med Rapace, men det finns även sånt som faktiskt skänker en viss b-känsla ibland. Inte minst borde manuset ha vässats ordentligt. Resultatet blir en helt okej actionrulle med stundtals snygga effekter, men långt från det mästerverk som många hade förväntat sig.

 

3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0