Nytt på DVD (Nolltretton, mars)

Bedragaren

Richard Gere spelar en rik affärsman på Wall street, som egentligen borde kanske dra sig tillbaka. Åtminstone är det vad familjen vill. Han är inte längre purung och dottern som jobbar för honom står beredd att ta över. Och kanske skulle han pensionera sig om allt vore frid och fröjd, men affärerna går inte så bra som han vill ge sken av. Efter lite trixande med siffrorna är han är skyldig en enorm summa pengar som kan få firman att gå omkull om de inte betalas de närmaste dagarna.
Samtidigt är kanske inte familjelivet så lyckligt heller som det verkar. En natt händer dessutom en tragisk olycka som gör att Gere även riskerar ett långt fängelsestraff. Han tvingas föra ett tvåfrontskrig mot både poliser och affärsmän för att rädda skinnet, och varje gång en lösnings tycks vara i sikte uppstår nya problem.
”Bedragaren” är en nedtonad men bra thriller med Gere som skickligt gestaltar paniken som ständigt ligger under ytan och väntar på att brisera. Han är helt klart ett svin, men ett charmigt sådant, och som tittare kan man inte låta bli att gilla honom och önska att han ska klara knipan. Även om hjärnan tycker att han borde få vad han förtjänar.

3/5
--------------------------------------
Trouble with the curve

De senaste åren har Clintan fastnat i en typ av roll där han spelar en grinig gammal gubbe som mest går runt och grymtar och svär, och gnäller på nymoderniteter. Här kommer ännu en variant på det temat. Han har rossligare röst än någonsin och muttrar över livet i allmänhet och baseball i synnerhet.
Clintan är nämligen en baseball-talangscout som lyckats hänga kvar i yrket trots att han borde ha pensionerats för länge sen. Nu vill yngre kollegor definitivt bli av med denna gammaldags gubbe, som går mer på magkänsla än på statistik. Dessutom börjar han att bli halvt blind.
Han ger sig ut på en sista scoutingresa tillsammans med sin dotter som han har knepigt förhållande med. Ska han lyckas med sitt uppdrag? Ska han lappa ihop relationen med dottern? Ska dottern falla för den yngre talangscouten spelad av Justin Timberlake?
Ganska sedvanlig historia som vi sett förut, men denna gång utspelas den i baseballmiljö. Många bra skådisar gör att man luras att tro att filmen är bättre än den är. Dock är det en trevlig och sevärd rulle i all enkelhet, men den går knappast till filmhistorien.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0