Nytt på skiva (Zero, april)

Album

4/10

Elodrama: Elodrama
Margitproduction Music

Camilla Bondesson har blivit kallad Halmstads Lady Gaga, och själv har hon döpt en låt till ”Just like Lady Gaga”. Men någon större likhet de två emellan mer än att de spelar någon slags elektropop är svår att finna. Dessutom skiljer sig deras elektropop också ganska mycket åt. Elodrama, dvs Camilla Bondesson, är mörkare, lugnare och mer nedtonad även om något enstaka spår sticker iväg en smula.
Och ja, det låter väl okej. Själva hantverket är det inget fel på. Men samtidigt låter det ganska anonymt och musiken stannar inte kvar i skallen när de tretton spåren tonat ut. Och säga vad man vill om original-Lady Gaga, anonym är hon i alla fall inte.
---------------------------------------------------------------------
Album

Betyg: 4/10

Everett Parker: Irrevocably human
Lucky Duck Music

Trots sitt namn och sina jordiga gitarrlåtar är inte Everett Parker jänkare utan håller till i Stockholm och heter Daniel Börjesson. Musiken består i princip av hans sång och gitarr och rör sig i en mix av folk, country och singer/songwriter. Det låter lite lagom kantigt och smutsigt, en gubbe som sitter och spelar på verandan, en luffare som spelar sig fram på grusvägarna.
Det finns inget direkt uppseendeväckande eller unikt som gör att man spetsar öronen lite extra, men å andra sidan finns inget som gör att man vill stänga av heller. Det låter helt okej, men vi har hört det förut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0