På skiva: Ola Aurell (Nolltretton, juni)

På skiva / Permalink / 0
Ola Aurell
”Sagor för trasiga barn”
Branschen

Ola Aurell är ett av de mest spännande nya namnen inom den svenska visan. Han skivdebuterade förra året med albumet ”Tio sånger med sensmoral” och har tagit vägen via stå upp-scenerna för att nå ut med sina humoristiska sånger.
Visst är musiken helt okej, men det är framförallt texterna som är den stora behållningen med Ola Aurells visor. Det gäller att lyssna noggrant för att inte missa alla finurliga ordvändningar och roliga absurditeter. Han har även en speciell sångstil som förstärker de knäppa historierna han berättar i sina texter.
Här på hans andra album sjunger han bland annat om likheten mellan att vara 70 och 17 år, om alla märkliga åkommor som Ipren kan bota och hur snett det kan gå om man bestämmer sig för att koka ägg. Här rabblas knasiga omskrivningar för att ha sex, tills Sanna Carlstedt får nog av pratet och undrar om de inte kan sätta igång och kn***a istället. Och här finns historien om knarkaren som ska föreläser i skolorna om faran med droger, men som istället lockar barnen att prova. Fast allra bäst upplevs Aurell live på en välfylld och lyssnande visscen.

3/5
Till top