På skiva: Tommy Nilsson (Nolltretton, juni)

På skiva / Permalink / 0
Tommy Nilsson
”Stay straight on the current road”
Universal

”Jag är 53 år gammal och ska släppa en ny skiva. Vad ska jag göra för att folk ska veta det?”. Det är förmodligen årets bästa citat. Orden yttrades när det avslöjades att Tommy Nilssons namn till ”Black” bara var en pr-kupp. Folk blev upprörda till höger och vänster, av alla möjliga skäl, men själv var jag en av dem som tyckte att Tommy Nilsson gjorde helt rätt och att det var en riktigt bra kupp.
Och när man lyssnar på skivan förstår man att Tommy Nilsson behöver all draghjälp han kan få. För tyvärr, detta är ingen bra skiva. Det låter som att Tommy Nilsson fortfarande står och stampar på exakt samma plätt som i slutet av 80-talet när han hade sina stora framgångar med låtar som ”En dag” och ”Allt som jag känner”. Varken han eller hans musik har utvecklats ett dugg sedan dess, och det är nog huvudanledningen till att han måste ta till detta, i och för sig lyckade, reklamknep.
Är man välvillig kan man säga att man hör spår av både Bowie och U2, men mest handlar det tyvärr om smörpop som hade varit mossig redan för 20 år sedan och inte känns fräschare nu.

1/5
Till top