På skiva: Motörhead

På skiva / Permalink / 0
Motörhead
"Afterchock"
UDR

Jodå, det finns fortfarande liv i gubben. Lemmy alltså, eller Gud som vissa kallar honom. Trots att han fyllt 67 och redan gett ut tjugo plattor med sitt band Motörhead fortsätter han bara att rocka på som om tiden stått stilla.
"Afterchock" öppnar energiskt med "Heartbreaker" och fortsätter därefter lika fartfyllt med "Coup de grace". Sen blir det en liten andhämtning under sköna bluesen "Lost woman blues" innan allt åter brakar loss med "End of time". Det är hög fart, tuffa gitarrer och Lemmy som rosslar fram orden i sin typiska stil. Och så fortsätter det i princip skivan genom, full fart och högt tempo ända in i kaklet. Hur fasiken orkar gubben? Jag blir matt bara av att lyssna.
Den som vill höra något nytt och spännande kan stänga av direkt. Motörhead manglar på exakt som vanligt, utan vare sig finess eller vilja att variera sig. Frågan är varför de överhuvudtaget lägger kraft på att spela in skivor vartannat år, allt låter ju ändå exakt som tidigare. De har en låt och den har de kört i snart 40 år nu.

3/5
Till top