På skiva: Ron Sexsmith (Nolltretton, februari)

På skiva / Permalink / 0
Ron Sexsmith
”Forever endeavour”
Cooking vinyl

För sisådär tio år sedan var kanadensaren Ron Sexsmith bland det hetaste som fanns bland svenska musikkritiker. Hans singer/songwriter-låtar höjdes till skyarna och det var väl egentligen bara Ed Harcourt som kunde mäta sig med Sexsmith inom genren.
Själv kunde jag uppskatta hans finstämda sånger men tröttnade snabbt på hans sövande stil. Det hände för lite och för sällan. Musiken var för tråkig helt enkelt.
Sakta men säkert började även hans fans tappa intresset och de senaste åren har den äppelkindade sångaren mer och mer fallit i glömska, trots att han hela tiden släppt nya skivor. Detta är den tolfte i ordningen, och här har han gått tillbaka till den lugna stil som han tillfälligt lämnade på förra plattan. Ibland skojar han till det med små detaljer, diverse instrument som kikar frambakom knuten, men infallen är så subtila att de knappt märks.
Sexsmith får godkänt för den mjuka rösten och det stiliga hantverket, men fortfarande låter det riktigt segt. Det är ett under att han själv håller sig vaken.

2/5
Till top