På skiva: Rihanna (Nolltretton, december)

På skiva / Permalink / 0
Rihanna
”Unapologetic”
Universal

Det har talats mycket de senaste åren om att det inte längre går att sälja skivor och att det inte längre skapas några nya superartister som kan ta över efter det gamla gardet med Madonna, U2 och de andra giganterna. Det kanske inte är lika lätt längre, men det går. Det har Lady Gaga visat, och det har inte minst Rihanna visat.
Hon är bara 24 år men har redan sålt 37 miljoner album och levererat listettor som ”Umbrella”, ”Only girl (in the world)” och ”Rude boy”. Detta är hennes sjunde skiva på sju år och precis som hennes tidigare album spretar även denna platta både stilmässigt och vad gäller kvalitet. Här finns något riktigt hemskt spår, ett gäng som är halvbra och så några stycken som höjer sig över mängden. Hon hade gärna fått skippa några ballader och några halvsega spår och dra upp tempot lite.
Jag var inte så förtjust i singeln ”Diamonds” när den kom, men den har vuxit och tillhör de bättre låtarna här och har redan blivit en hit. Jag gillar även bettet i ”Right now”, ihop med David Guetta, som känns som skivans nästan enda riktiga dansgolvslåt. Och ”Love without tragedy/Mother Mary” är också rätt skön, utan på något sätt vara oförglömlig. Men jag saknar den där riktiga fullträffen på skivan.
Och hur fan tänkte hon när hon lät sin gamla misshandlande kille Chris Brown vara med på en låten ”Nobody´s business”?

2/5
Till top