Sydön

Resa / Permalink / 0
Började dagen med att kolla in några grejer i Wellington som jag inte hann med igår. Först ut till Botaniska trädgårdarna dit den berömda cable caren (vad säger man på svenska?) går. Har kommit på att jag gillar Wellington. Det känns som en RIKTIG stad. Levande, svårgreppbar, snirklig och genuin. Var för övrigt på en svinbra restaurang runt hörnet igår. Skulle bara ha en köttbit hade jag tänkt, men menyn var så jäkla spännande att jag bara beställde in mer och mer. Förrätt, varmrätt, öl på öl, efterätt, vin...och allt var svingott.
Sen ner till det uppfräschade hamnområdet där det enorma museet Te Papa ligger. Hade bara en timme på mig där inne, men hann med en del i alla fall. Sen var det dags att lämna bilen och hoppa på färjan mot Picton. Så nu har jag kommit till Sydön!
Där väntade hyrbil nr 2, som jag körde till Blenheim där jag tog in på motell och bokade en vintur till imorrn. Egentligen hade jag tänkt att åka till Nelson, men va fan, jag kan ju inte hoppa över Marlboroughdistriktet kom jag på, så det blev Blenheim. Själva staden verkar svintråkig, men på cykelavstånd ligger 200 vingårdar, varav jag alltså ska klämma 4-5 imorrn. Det får bli Nelson dagen efter istället. Är inte riktigt lika laddad för sydön som jag var för nordön, men det kanske bara är bra, då är förväntningarna lägre. Nu är i alla fall NZ del 2 inledd.
Till top