Bråvalla

Konsert / Permalink / 0
Igår drog Bråvallafestivalen igång, så jag åkte dit en sväng framåt kvällen. Missade dock både Icona Pop och Ghost eftersom jag satt i en två timmar lång bilkö för att komma in på festivalen. Fast Icona Pop såg jag senare inne på VIP:en, som för övrigt var ganska kändistätt denna gång, annars brukar det ju mest vara bransch- och mediafolk. Hur som helst kom jag lagom till Paramore och In Flames (ovan).
Kollade även in 2Many DJS, White Lies och The Gaslight Anthem (ovan), men som vanligt är ju banden ointressanta. Överhuvudtaget är festivaler ganska ointressanta om man inte bor på campingen, vilket jag alltså inte gör.
53000 sålda biljetter var det visst (hur dom nu räknar..). Ändå sprang jag på en jäkla massa folk jag kände. Alla som sysslar med musik i nån form i både Linköping och Norrköping verkade vara där.
Köer till mat osv. Långt till bilen. Regn. Busstrejk. Lerigt. Sånt skiter jag dock i, så är det ju överallt. Däremot håller jag med Kimmen som tyckte att festivalen kändes "tysk". Det känns som att man bara släppt ner ett tivoli, matstånd och scener på en åker. Men va fan, det är ju första året, så festivalen kommer säkert att utvecklas. Däremot är jag inte så förtjust i att det ska vara så brett. Bråvalla vill tilltala alla från 15-65 inom alla musikstilar och man såg verkligen alla typer av människor i publiken. Nej, tacka vet jag nischade och personliga festivaler.
Kollade in P.G.Lost i en av hangarerna, och var det nåt som var bra med Bråvalla så var det just hangarerna. Kul också att man satsar lokalt. Men den tanke som mest snurrade i mitt huvud var att jag insåg vilket fantastiskt bra festivalområde det är i Hultsfred. Hulingen, träden, scenbyggnaderna, parkeringen, smalspåret, campingen...ingen annan festival jag varit på kan mäta sig med det.
Jag avslutade med att kolla in lite av Rammstein, innan jag drog mig hemåt. Oavsett vad man tycker om musiken så har de en imponerande scenshow med mängder av pyroteknik, rök, blixtar, eld, raketer och annat. I varje låt händer det något spektakulärt på scenen.
Idag fredag tror jag att jag skiter i att åka till Bråvalla, det finns inget jag vill se. Men på lördag ska Jögga och jag gå all in. Och nu är ju dessutom strejken över, så nu kan man ta spårvagnen ut!
Till top