På skiva: Gyllene Tider (Nolltretton, april)

Gyllene Tider
”Dags att tänka på refrängen”
EMI

Det var ett tag sen sist, men nu är det åter dags för en gyllene popsommar med sol, sandstränder och snärtiga refränger. Gessle och grabbarna levererar en jämnstark och överraskande bra Gyllene Tider-skiva där de nästan låter som en pastisch på sig själva med sina solskenstexter och farfisatoner. Faktum är att bandet låter piggare än på 30 år och har en ljudbild som är helt rätt för Gyllene Tider 2013.
Öppningsspåret ”Det blir aldrig som man tänkt sig” har tunga gitarriff och kan vara det rockigaste vi nånsin hört Halmstadbandet. Även ”Singel” och ”Tio droppar regn” är osedvanligt tunga rocknummer.
Samtidigt är Gessle knasigare än nånsin med mängder av knäppa nödrim där han exempelvis rimmar fyllan med Bob Dylan, och har låttitlar som ”Anders och Mickes första band” och ”Tiden är en dåre med banjo”. Och näst sist ligger ”Knallpulver” – en instrumental spagettiwesternlåt.
Plattan rymmer ett flertal charmiga poplåtar, som hittiga singeln ”Man blir yr” och sköna b-sidan ”Chikaboom”. Men bäst är de två melodistarka spåren "Jag tänker åka på en lång lång lång lång resa" och "Allt jag lärt mej om livet (har jag lärt mej av Vera)" som garanterat kommer att bli livefavoriter under sommarens turné. Som helhet en riktigt rolig comebackskiva av Gyllene Tider.

4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0